in

Movie Quiz: How Well Do You Know Your 2014 Movies?

Enjoy And Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Were you paying attention to the big screen and all the Hollywood happenings in 2014?

We thought we’d kick off the New Year with a quick look back over the last 12 months of WENN movie news and pose a few questions to one and all that might just help you recall some magical moments at the cinema, or some hot gossip from the year just gone.

The prize for the winner? Bragging rights and a front row seat to the 2015 Oscars in your own living room! Best of luck!

1. The Fault in Our Stars was based on a book written by which author?
a.  John Green
b.  John White
c.  James Green
d.  James Brown

2. What song did not feature on the soundtrack to Guardians of the Galaxy?
a.  I’m Not in Love
b.  Mama Told Me Not to Come
c.  Spirit in the Sky
d.  Hooked on a Feeling

3.  From which hit animated movie did the catchy tune Everything is Awesome come?
a.  Muppets Most Wanted
b.  The Lego Movie
c.  How to Train Your Dragon 2
d.  Mr Peabody and Sherman

4.  Game of Thrones star Kit Harington starred in which epic disaster film based on true events?
a.  Godzilla
b.  300: Rise of an Empire
c.  Hercules
d.  Pompeii

5. The son of which longtime Hollywood couple starred alongside Channing Tatum and Jonah Hill in 22 Jump Street?
a. Colin Hanks, son of Tom Hanks and Rita Wilson
b. Oliver Hudson, son of Bill Hudson and Goldie Hawn
c. Jaden Smith, son of Will Smith and Jada Pinkett Smith
d. Wyatt Russell, son of Kurt Russell and Goldie Hawn

6. Which of the following was not a cast member in Dawn of the Planet of the Apes?
a. Andy Serkis
b. James Franco
c. Jason Clarke
d. Gary Oldman

7. Get On Up was a biopic based on the life of which legendary musician?
a. James Brown
b. Stevie Wonder
c. George Clinton
d. Smokey Robinson

8. Which Hollywood veteran portrayed the family matriarch in This Is Where I Leave You?
a. Anjelica Huston
b. Jane Fonda
c. Bette Midler
d. Dame Judi Dench

9. Which musical did The Amazing Spider-Man star Emma Stone make her Broadway debut in?
a. Chicago
b. Cabaret
c. Wicked
d. Les Miserables

10. Which one of these celebrities was NOT part of Ellen DeGeneres’ famous ‘selfie’ taken during the 2014 Academy Awards?
a. Channing Tatum
b. Kevin Spacey
c. Matthew McConaughey
d. Jared Leto

11. Which actress celebrated her one-year wedding anniversary to her tennis pro husband on New Year’s Eve?
a. Ashley Tisdale
b. Kaley Cuoco-Sweeting
c. Naya Rivera
d. Ginnifer Goodwin

12. Who will play the villain in the next James Bond movie?
a. Quentin Tarantino
b. Mark Strong
c. Christoph Waltz
d. Bryan Cranston

13. Which country do the two actors who played Solomon Northup in 12 Years a Slave and Dr. Martin Luther King, Jr. in Selma come from?
a. England
b. France
c. Canada
d. America

14. Who rang in 2014 with Charlize Theron and has since become her boyfriend?
a. Sean Penn
b. Chris Pratt
c. Mark Wahlberg
d. Joaquin Phoenix

15. Name new mum Scarlett Johansson’s daughter.
a. Kate
b. Jane
c. Apple
d. Rose

16. Which famous Jessica played Matthew McConaughey’s grown-up daughter in Interstellar?
a. Jessica Alba
b. Jessica Biel
c. Jessica Chastain
d. Jessica Lange

17. Which Brit picked up the Best Actor prize at the Cannes Film Festival in May for his portrayal of grumpy artist J.W. Turner?
a. Colin Firth
b. Timothy Spall
c. Ray Winstone
d. Alan Rickman

18. What was the highest grossing movie of 2014?
a. Transformers: Age of Extinction
b. The Hunger Games: Mockingjay – Part 1
c. Guardians of the Galaxy
d. The Hobbit: The Battle of the Five Armies

19. Which awards season favourite was filmed over 12 years?
a. Boyhood
b. Birdman
c. Foxcatcher
d. Selma

20. In what film did Jennifer Lawrence debut her singing voice, scoring a chart hit all around the world?
a. Silver Linings Playbook
b. American Hustle
c. X-Men: Days of Future Past
d. The Hunger Games: Mockingjay – Part 1

21. What is the bestselling music soundtrack on iTunes this year?
a. Frozen
b. Annie
c. The Hunger Games: Mockingjay – Part 1
d. Guardians of the Galaxy

22. He ended 2014 a newlywed with a hit movie, called The Theory of Everything. Name the British actor who married fiancee Hannah Bagshawe in England on 15 December.
a. Benedict Cumberbatch
b. Timothy Spall
c. Eddie Redmayne
d. Colin Firth

23. Why did model-turned-actress Milla Jovovich announce she was putting the next film in her Resident Evil franchise on hold in August?
a. Script problems
b. Financial issues
c. Her director husband Paul W.S. Anderson had abandoned the movie
d. She was pregnant

24. In 2014, this actor played Moses and became a new dad. Name him.
a. Joel Edgerton
b. Chris Pratt
c. Christian Bale
d. Mark Wahlberg

25. Another new dad, Chris Hemsworth, was named People magazine’s Sexiest Man Alive in 2014, but who’s the lucky actress, the mother of his kids, who gets to cuddle up to him every night?
a. Eva Mendes
b. Elsa Pataky
c. Scarlett Johansson
d. Jessica Alba

ANSWERS:

1. a
2. b
3. b
4. d
5. d
6. b
7. a
8. b
9. b
10. c
11. b
12. c
13. a
14. a
15. d
16. c
17. b
18. a
19. a
20. d
21. a
22. c
23. d
24. c
25. b


Enjoy And Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •